Hondenmassage

Waarom masseren?

Net als bij de mens, heeft massage ook nut bij onze honden. Het is goed voor de ontspanning, pijn verlichtend, verminderen van angst of stress (dus gedrag gerelateerd) en er is de sportmassage. 
Dat begint al bij de pup. Voor een pup is een puppymassage heel zinvol. Hij leert zo zijn hele lijf kennen. Dit gaat natuurlijk door tot aan de oudere hond. Vooral bij oudere honden kan massage voor verlichting zorgen. Massage zorgt voor betere doorbloeding van de spieren, waardoor de spieren zich kunnen gaan ontspannen. De houding van je hond veranderd hierdoor, omdat hij minder last heeft en weer goed kan gaan staan.  
 
Voor sporthonden geldt ook dat een warming up heel belangrijk is, net als bij mensen. Warmlopen en een massage om de spieren soepel te maken kunnen helpen bij het voorkomen van blessures. Na de wedstrijd is het ook van belang om een cooling down te doen. Eerst rustig uitlopen en dan een cooling down massage. De hond moet na de tijd wel de tijd krijgen om te plassen, omdat je met deze massage ook vocht afdrijft. 
 
Er zijn verschillende soorten sportmassages:
Activiteitsmassage: die delen we op in 3 stukken. De warming up, de inter-activiteitsmassage (deze voer je uit tijdens de wedstrijd of tussen 2 wedstrijden/activiteiten in) Doel is om de lokale vermoeidheid te verminderen en kramp te voorkomen. En natuurlijk de cooling down. 
 
Passiviteitsmassage:
Deze massage kan stimulerend en sederend zijn. Wanneer uw hond in een rustperiode zit (dus tijdelijk geen wedstrijden loopt) geven we deze massage. Doel is om de algehele conditie van de hond op peil te houden.
 
Massage is nooit een vervanging voor een advies bij een medisch specialist. 
 
Ik heb mijn opleiding hondenmassage gevolgd bij Kynomassage in Dorst. Ik ben in bezit van de diploma's Basis, Gevorderd en Sport. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.